Korjaussuunnittelu

Korjaussuunnittelu voi olla mitä tahansa, mitä rakentamiseen ylipäätään liittyy. Korjaussuunnittelu toimeksianto alkaa yleensä kattavalla alkukartoituksella, jossa selvitetään mitä korjaustarpeita asiakkaalla on.

Kuvassa korjaussuunnittelun piirrustuksia

Milloin korjaussuunnittelu on tarpeellista?

Tarvetta korjaussuunnittelulle voi olla liittyen esimerkiksi perustusten kuivatukseen tai julkisivujen, parvekkeiden, vesikattojen tai märkätilarakenteiden uusimiseen. Hyvin tehty suunniteltu on tässäkin tapauksessa puoliksi tehty ja asianmukainen korjaussuunnitelma on keskeinen edellytys, jotta rakennusalan ammattilaiset voivat aloittaa oman työnsä ja saavat rakennushankkeen lopulta myös laadulla valmiiksi.

Ota yhteyttä »

Korjaussuunnittelun kohteet

Korjaussuunnittelu sisältää usein esimerkiksi rakennusten vanhenemisen ja ikääntymisen tuomien ongelmien ratkaisua ja virheiden korjaamista. Tarpeen mukaan korjataan tietysti uusiakin kohteita. Tyypillinen virhe on esimerkiksi 60- ja 70-luvulla tehtyjen rakennusten, nykytiedon valossa liian matalat piilosokkelit ja puutteelliset kosteudensuojaukset sekä puutteellinen rakenteiden tuuletus.

Meille käy myös pienemmät korjaussuunnitteluprojektit

Me TeeManilla otamme mielellämme vastaan myös pienempiä projekteja ja korjaussuunnittelutoimeksiantoja Tiivis suunnittelutiimimme taipuu ketterästi erilaisten hankkeiden vaatimuksiin, sillä olemme kaikki korjaussuunnittelun ja rakennusalan monipuolisia ammattilaisia. Ihmisläheisen työryhmämme kaikki jäsenet omaavat vuosien kokemuksen laaja-alaisista tehtävistä alalla.

Palvelu voi sisältää esimerkiksi:

  • selvityksiä ja kartoituksen kiinteistön muutos- ja korjaustarpeista
  • vaurioiden kartoittamista ja niihin johtaneiden syiden selvittäminen
  • suunnittelu ongelmakohtien ja riskirakenteiden korjaamiseksi
  • tulevaa toimintaa tukevat, joustavat korjaussuunnitteluratkaisut
  • suunnittelma parhaiden ja kustannustehokkaimpien korjaustapojen valitsemiseksi
  • rakennusfysikaaliset tarkastelut, joissa selvitetään esimerkiksi nykyisten rakenteiden lämpö- ja kosteustekninen oikeellisuutta, energiatehokkuutta ja vaikutusta sisäilman laatuun

Myös korjaussuunnittelu sisältää usein hyväksyttämisvaiheen rakennusvalvonnassa, mikä on kaikkien osapuolten etu. Luvanvaraisessa korjausrakentamisessa tulevat usein väistämättä eteen esimerkiksi nykyajan veden eristämistä koskevat määräykset.

Kiinnitämme huomiota oikeisiin asioihin

Korjaussuunnittelu auttaa kiinnittämään huomiota niin ulkonäköseikkoihin, kuin myös budjettiin. Korjaushankkeen hintaan ei vaikuta yksinomaisesti materiaalit ja työ, vaan esimerkiksi myös vanhojen rakenteiden purkaminen ja työn nopeus. Erityisesti vanhojen rakennusten kohdalla halutaan usein säilyttää talon henki, mutta samaan aikaan on otettava huomioon nykypäivän asettamat vaatimukset rakentamiselle. Ammattilainen huomioi myös nämä rakennustekniset ominaisuudet vanhaa kunnioittaen.

Uuden ja vanhan yhdistäminen on usein haasteellista, mutta virheet voidaan välttää kun suunnittelu tehdään huolellisesti.

Ota yhteyttä

Kun tarvitset projektiisi korjaussuunnittelun erikoistaitajaa, älä epäröi ottaa yhteyttä hetimmiten.

Katso yhteystietomme »